Prijzen voor Friesland College-studenten bij Toerisme Bokaal | Friesland College

Prijzen voor Friesland College-studenten bij Toerisme Bokaal

Geplaatst op 9 maart 2017

Wat doe je als een Duitse klant zich meldt aan de balie van je rookvrije hotel en per sé in zijn kamer wil roken? Friesland College-student Josanne Veenstra, derdejaars Luchtvaartdienstverlener/stewardess, wist daar tijdens landelijke vakwedstrijden wel raad mee.

Vakkundig blijven, vragen stellen en de juiste dingen zeggen. Precies zoals geleerd op school. Josanne (Heerenveen, 19) bleek op en top een professional: ze bleef kalm, zelfs toen het rookalarm in de hotelkamer van de gast afging... Het lukte haar uiteindelijk om de Duitse toerist - een acteur die zijn rol uiterst serieus nam - rustig te krijgen en te overtuigen van het niet-roken beleid van het hotel. De jury beloonde het Josanne met een gedeelde eerste plaats.

Twee medailles
Ze deed samen met schoolgenoot Nyls Boonstra (Frieschepalen, 18, opleiding Manager Verkoop reizen) mee aan landelijke vakwedstrijden om de Toerisme Bokaal. Deze vonden op 8 maart plaats in Leerhotel Het Klooster in Amersfoort. De Toerisme Bokaal is een landelijke wedstrijd voor eerste- en tweedejaars mbo-studenten Toerisme & Recreatie. Wedstrijddisciplines zijn - naast ‘Frontoffice’ -‘Reizen’ en ‘Recreatie’. Werd Josanne eerste, Nyls behaalde de derde prijs.

Beide Friesland College-studenten werden elk apart ingedeeld in teams samen met studenten van andere ROC’s in Nederland. De wedstrijdopdrachten waren niet van tevoren verstrekt, zodat het flink aankwam op communicatie en samenwerking tussen de teamgenoten. Wie is waar goed in? Wat te doen in bepaalde situaties?

Volgend avontuur
Josanne: “Ik raad andere studenten zeker aan om ook mee te doen aan een wedstrijd. Ik vond het erg gezellig, de sfeer was sociaal en natuurlijk was het ook spannend. Met name het wachten op de einduitslag. ” Josanne kijkt alweer uit naar het volgende avontuur: in juni begint haar stage als stewardess bij de KLM.