Prijs toerismedocente voor beste rekenidee

20 mei 2019
Voor haar materiaal om rekenonderwijs te vertalen naar de praktijk van het mbo is Anne Marleen Tigelaar, docent aan de opleiding Toerisme van onze Middelbare Hotelschool Friesland (MHF), landelijk bekroond met de prijs voor het beste rekenidee. Ze kreeg deze prijs - een reis naar de internationale rekenconferentie ALM in Lund (Zweden) - met twee collega’s van andere roc’s uitgereikt bij de MBO Raad in Woerden.

Anne Marleen maakt graag uitdagende opdrachten, waar studenten digitaal mee aan de slag kunnen. En omdat haar studenten richting toerisme gaan, zoekt zij het in opdrachten als het ontwerpen van een  ‘resort van de toekomst’. Ze krijgen een plattegrond en gaan dan aan de slag. ‘Als de eerste opdracht dan is dat ze ’t allemaal op maat moeten maken, moeten ze uit de stoel en meten hoe breed een deur is.’ Samenwerken, tempo maken… Het zit er allemaal in.

Dat wordt gewaardeerd. Ook met andere opdrachten als ‘De reisketting’, waarin studenten een reis moeten voorbereiden, en ‘Wat kost een hotelkamer’ gaan aanstaande professionals in de reissector graag aan de slag. ‘Voor hen is het veel leuker dan de gewone rekenopdrachten’, merkt Anne Marleen. ‘En ik vind het leuk om zoiets te maken, dus we hebben er allemaal plezier van.’ Dat herkende ook de jury in haar werk