Pier Mulder genomineerd als duurzaamste docent

6 oktober 2021

Voor zijn werk aan Global Goals met Leerbedrijf Invloed Studenten (LIS) is Pier Mulder genomineerd als duurzaamste docent van Nederland. Simone Filippini, voorzitter van de Nederlandse Vereniging voor de Verenigde Naties (NVVN), en het hele bestuur droegen hem voor vanwege zijn ‘niet aflatende inzet voor studenten en de SDG’s én de ontstane samenwerking van het Friesland College en de NVVN’.

Met activiteiten als Global Land en GGTV brengt Pier met studenten in praktijk wat het Friesland College voor ogen heeft met de aandacht voor de Sustainable Development Goals (SDG’s) van de Verenigde Naties, valt te lezen op de website van de verkiezing. Studenten van LIS kiezen allemaal een van de doelen en gaan hiermee aan de slag. Wat betekent dit? Wat kan ik hiermee? Zo leert een student als praktisch wereldburger wat hij of zij zelf kan bijdragen aan een betere wereld.

Pier beschouwt zichzelf als ‘mogelijkmaker’, zo valt te lezen op website www.duurzamedocent.nl Heleentje Swart (Spark The Movement) nam het initiatief voor zijn nominatie. Vrijdag of zaterdag is duidelijk welke mbo-docent wie volgens de jury de eervolle titel van ‘meest eervolle docent’ mag dragen.

Spannend? Natuurlijk, zegt Pier: ‘Dit zou natuurlijk hartstikke mooi zijn. Voor mij, maar ook voor de studenten van LIS, voor mijn collega’s Joëlle van der Molen, Liesbeth Julianus en ook Petra Zwaan. En natuurlijk voor mijn leidinggevenden als eerst Bert van Staalduinen en nu Hendriekje van der Meer (Studenten Services), want we zijn met z’n allen geweldig mooi op weg. Dan mag je best eens een succesje vieren.’