Iedereen mag er zijn!

9 december 2022

JIJ mag er zijn! Op paarse vrijdag vieren we dat iedereen zichzelf mag zijn. Onze scholen kleurden vandaag paars om aandacht te vragen voor de LHBTIQ+ gemeenschap, want wij willen dat iedereen zich veilig en geaccepteerd voelt op het Friesland College.

Docenten en studenten waren in het paars gekleed en de sfeer in de school was feestelijk. Naast de paarse decoraties op de locaties werden er diverse activiteiten georganiseerd.

 

Gastcollege COC Friesland

Bij de opleidingen Techniek en ICT werd het onderwerp diversiteit besproken tijdens een gastcollege van COC Friesland, een organisatie die zich inzet voor de LHBTIQ+ gemeenschap. Hier werd de studenten gevraagd hoe zij denken over de LHBTIQ+ gemeenschap en over de rol van school. Sprekers Esther en Rixt van COC Friesland deelden hun coming-out verhaal, waardoor mooie gesprekken ontstonden met onze studenten.

Prideconcert

Als kers op de taart speelde de band ‘Queenslayers’, studenten van D’drive Podiumkunsten, met nummers zoals ‘I Kissed a Girl’ van Katy Perry. Te gast was dragqueen Liza Salvia die de zaal omver blies met haar betoverende stem.

GSA Friesland College

Wil jij graag meedenken over diversiteit binnen het Friesland College? Neem contact op met Esther Postmus en sluit je aan bij Team GSA Friesland College.

* Het begrip LHBTIQ+ staat voor lesbiennes, homoseksuelen, biseksuelen, transseksuelen, interseksuelen en queers.