Opleverdatum nieuwe locatie D'Drive 1 september | Friesland College

Opleverdatum nieuwe locatie D'Drive 1 september

Geplaatst op 12 mei 2015

Achter de bouwschutting in het Harmoniekwartier verrijst het gebouw waar na de zomer Neushoorn en diverse opleidingen van D’Drive, school voor Creatieve industrie & Pedagogisch werk zich vestigen. Aan de Haniasteeg wordt een muur opgetrokken van de oude met graffiti beschreven stenen.

Wethouder Henk Deinum, Janpier Brands, directeur van Neushoorn, en Anneke Holwerda, directeur D’Drive, legden dinsdag 12 mei de eerste stenen. Ook gaven zij een toelichting op de bouwplanning. Het gebouw wordt op 1 september 2015 opgeleverd. Dat is twee weken later dan de streefdatum van 17 augustus.

Bouwplanning
Door een optelsom van kleine tegenslagen is de bouw vertraagd. Zo heeft onder andere de harde wind in de winter het plaatsen van de prefab elementen bemoeilijkt en kostte het voorbereiden en werken aan de oude bestaande panden meer tijd. Redenen waarom de originele planning niet meer realistisch blijkt. Om de opleverdatum van 1 september te halen gaat de aannemer werken met dubbele diensten en langere werkdagen. Wethouder Deinum, resoluut: "Het moet wel heel erg gek lopen willen we de nieuwe opleverdatum niet halen."

Neushoorn en D’Drive
De nieuwe opleverdatum brengt de programmering van Neushoorn niet in gevaar. Deze start namelijk in oktober 2015. Voor de opleidingen van D’Drive betekent de opleverdatum van 1 september dat zij gefaseerd in gaan huizen. De grote verhuisbeweging van het onderwijs vindt nog voor de herfstvakantie plaats. Wel gaan studenten van D’Drive per 1 september al aan de slag bij Neushoorn.  

Thuisbasis voor pop- en jongerencultuur
Neushoorn wordt de thuisbasis voor alles wat met pop- en jongerencultuur te maken heeft. Een cultureel hart van Leeuwarden waar horeca, kunst, cultuur en onderwijs samenkomen. Neushoorn gaat daarbij een unieke samenwerking aan met de opleidingen voor podiumkunsten van D' Drive.