Friesland College met prominente gasten in ‘Student op 1’

11 augustus 2020

We maken er bij het Friesland College een goede gewoonte van om ieder jaar te beginnen met een inspirerende bijeenkomst, waarin we bijzondere gasten aan het woord laten. Met z’n allen in een grote ruimte, dat gaat nu niet. Maar inspiratie en frisse doorkijkjes van gasten die echt wat te vertellen hebben, dát kan wel! Een voordeel is ook: het is toegankelijk voor iedereen…

Het studiejaar 2020-2021 van het Friesland College start op donderdag 13 augustus 2020 om 12.30 uur met een online programma:

Student op 1.  

Het wordt een open tafelgesprek over onderwerpen die student en school aangaan, zoals de kwaliteit van het onderwijs in deze bijzondere tijd, stage en praktijkvorming in een economie die stevig stagneert én het belang van een Leven Lang Ontwikkelen om ieders kansen te vergroten. En ook de actualiteit komt aan bod, natuurlijk.

Het programma is vooral gericht op medewerkers van het Friesland College. Dat zal doorklinken in de onderwerpen en het gesprek hierover. Maar met deze gasten is het vast en zeker ook toegankelijk voor studenten en andere belangstellenden.

In de studio in Sneek schuift - naast een aantal studenten - een mooi rijtje gasten aan bij presentator Őzcan Akyol (Eus) en tafelheer Splinter Chabot:

  • Ingrid van Engelshoven, minister van onderwijs, cultuur en wetenschappen.
  • Sybrand van Haersma Buma, burgemeester van Leeuwarden en voorzitter van Veiligheidsregio Fryslân.
  • Bennie de Jong, Eigenaar BeYoungMedia.
  • Joyce Walstra, voorzitter van MKB Noord en directeur van de Oranjewoud Export Academy. In deze Friese ‘hotspot’ krijgen ondernemers steun van zeer ervaren professionals om wereldwijd een markt te zoeken voor bijzondere producten.

Vanzelfsprekend zit ook het college van bestuur van het Friesland College, Carlo Segers en Frank van Hout, in de studio van PlusNauta in Sneek aan tafel om - samen met studenten - hun verhalen toe te spitsen naar wat bruikbaar is voor het Friesland College.

Het programma is voor iedereen te volgen via de link:

www.liveplusonline.nl/studentop1