Ook vrijdag 10 maart nog een Firdaliner

9 maart 2023

Naast de eerder aangekondigde stakingsdagen hebben de vakbonden aangegeven dat chauffeurs in het streekvervoer ook op vrijdag 10 maart 2023 actie gaan voeren. Op deze dag rijden de Firdaliners nog eens langs alle vaste locaties. Graag horen wij via deze link of je van plan bent om gebruik te maken van deze busverbinding. De tijden vind je - als gebruikelijk - op onze website, waar we de informatie steeds up to date houden.

Aan het eind van deze eerste week na de voorjaarsvakantie kijken wij naar het vervolg. Staatssecretaris Vivianne Heijnen (Infrastructuur) heeft de werkgevers en vakbonden opgeroepen weer te gaan praten en de stakingen voorlopig op te schorten, omdat de reizigers veel last hebben van de acties.

Deze oproep steunen wij. Onze studenten hebben veel hinder van deze staking. Dat was een belangrijke reden om zelf bussen in te zetten, om ervoor te zorgen dat iedereen toch naar school kan komen. Maar voor de langere termijn is dat niet houdbaar, nu de staking zo lang voortduurt. Zoals we eerder stelden: Firda is een school en geen vervoersbedrijf. Vrijdag laten wij weten hoe Firda - al dan niet - verder gaat.