Ook na de voorjaarsvakantie nog een Firda-liner

2 maart 2023

De staking in het streekvervoer duurt voort. Over een periode van zes weken - tot in april - hebben de vakbonden vijftien actiedagen aangekondigd. In de eerste week na de voorjaarsvakantie zal Firda weer zelf bussen inzetten op de vertrouwde routes. Deze Firda-liners rijden op maandag 6 en woensdag 8 maart. Aanmelden kan via deze link. In dezelfde week kijken wij nader naar de situatie en het vervolg.

Openbaar vervoer is belangrijk om onze scholen bereikbaar te houden. Ons onderwijs werkt immers beter, als studenten en medewerkers écht samen optrekken. Daarom hebben wij vol overtuiging Dalstra ingehuurd om ervoor te zorgen dat iedereen dan ook naar school kon komen. Zeker de eerste staking van een hele week had immers gezorgd voor veel lesuitval.

In de komende weken is het streekvervoer weer onbetrouwbaar. Ervaring is inmiddels wel dat een deel van de regionale bussen en treinen vast nog zal rijden. Ook de treinen van de NS rijden volgens dienstrooster.

Hoe gaat dit de komende tijd? In de eerste week na de vakantie gaan we kijken hoe deze staking in de praktijk uitpakt. Dan rijden ook nog de Firda-liners. Maar hoe belangrijk wij bereikbaarheid ook vinden: dat is misschien voor de langere termijn niet houdbaar, nu de staking zo lang voortduurt. Firda is immers een school en geen vervoersbedrijf, dat langdurig routes kan rijden.

In de komende week informeren we iedereen over het vervolg. We houden alle ontwikkelingen vanzelfsprekend goed in de gaten en vragen iedereen zelf ook te kijken naar alternatief vervoer.

Voor maandag 6 en woensdag 8 maart horen we wel graag of je van plan bent om gebruik te maken van een Firda-liner. Dan kunnen we ervoor zorgen dat er voor iedereen voldoende ruimte is. Gebruik hiervoor bovenstaande link om je aan te melden. 

Op deze pagina via 'Downloads' vind je de recente routes, opstapplaatsen en vertrektijden van de bussen.