Onderwijs in Neushoorn gaat ‘gewoon’ door

17 augustus 2020

Het Friesland College doet er alles aan om leslocaties veilig te houden voor medewerkers en studenten. Dit geldt ook voor Neushoorn in Leeuwarden, waar enkele bezoekers van een concert recent positief zijn getest op corona. Overdag is Neushoorn een leslocatie van D’Drive, school voor de creatieve industrie van het FC. Ook nu kan dat veilig genoeg, menen wij, door alle genomen maatregelen.

De GGD ziet geen reden tot een nader bron- en contactonderzoek binnen Neushoorn, omdat de besmetting pas na het concert lijkt te hebben plaatsgevonden. En het Friesland College heeft in alle gebouwen - dus ook Neushoorn - allerlei maatregelen genomen om risico’s op besmetting van studenten en medewerkers te beperken.

De regels op het gebied van hygiëne zijn streng. Ruimtes en onderwijsactiviteiten zijn ingericht op voldoende afstand houden, looproutes moeten ook zorgen voor 1,5 meter ruimte, schoonmaak is goed ingeregeld en de ventilatiesystemen voeren voortdurend verse lucht van buiten aan. Hiermee voldoet ook Neushoorn als leslocatie aan alle landelijke richtlijnen en afspraken.

Hierbij geldt natuurlijk wel de regel: bij klachten altijd thuis blijven en dat melden bij de docent. Zo houden we in Neushoorn en op alle andere leslocaties van het Friesland College voortdurend de vinger aan de pols.