Onderscheiding door inzet Friesland College voor duurzaamheid

11 mei 2022

Uit handen van wethouder Hein Kuiken heeft het Friesland College een SDG- en Fairtrade-certificaat ontvangen van de gemeente Leeuwarden. Hiermee zet het gemeentebestuur organisaties en ondernemingen in het zonnetje, die zich onderscheiden op het gebied van duurzaamheid.


In de klassieke Oranjezaal van het stadhuis kwam dinsdag dan ook een bont rijtje aan projecten voorbij: van Natuurmuseum tot Restaurant Beslag en van Yn’e Sinne Farm - met verantwoord verbouwde groente en fruit - tot winkels met ‘vintage’ kleding.

Ook NHL Stenden Hogeschool werd onderscheiden voor de inzet voor de Sustainable Development Goals (SDG’s), waarin de Verenigde Naties hebben vastgelegd hoe we samen kunnen werken aan een betere en duurzame wereld. Het Friesland College heeft hiervoor eveneens veel aandacht, in onderwijs en organisatie.

Dat is te merken in de school, stelde Bianca van Reenen namens het organiserend comité van de gemeente. In het bijzonder wees zij op de inzet van het Leerbedrijf Invloed Studenten (LIS), dat heel specifiek deze SDG’s onder de aandacht brengt in projecten als Global Land en Global Goals TV. Studente Seda Őzkan - van LIS – nam samen met Amanda Bethlehem van het Friesland College de onderscheiding in ontvangst