Nieuwe lasmachines en plasmasnijmachines School voor Techniek & Technologie | Friesland College

Nieuwe lasmachines en plasmasnijmachines School voor Techniek & Technologie

Geplaatst op 11 december 2013

School voor Techniek & Technologie van het Friesland College heeft de beschikking gekregen over de nieuwste las- en snijtechnieken. BUS’ Handelmij heeft vier Kemppi lasmachines en twee Hypertherm plasmasnijmachines aan de onderwijsinstelling geleverd.  Zo is de Swift-CUT plasmasnijbank bij uitstek een snijtafel die geschikt is voor opleidingen in de metaaltechniek. 

Metaalbewerking en engineering
De teams Vakopleidingen Techniek en Engineering zorgen in Leeuwarden en Heerenveen onder andere voor de opleidingen op verschillende niveaus op het gebied van metaalbewerking en engineering. Op de locaties in beide plaatsen bevinden zich werkplaatsen met onder andere las- en snijapparatuur. De gebruikte lasapparatuur was van Kemppi, indertijd eveneens geleverd door BUS’ Handelmij. 

Gesprekken en demo's
Het team Vakopleidingen Techniek wilde echter graag werken met de nieuwste technieken om de cursisten goed te kunnen voorbereiden op de praktijk. Daarom heeft dit team BUS de opdracht te geven voor levering van nieuwe machines. Dat gebeurde na uitgebreide gesprekken en demonstraties. Mede bepalend in de keus voor BUS was de jarenlange goede samenwerking met de vestiging Sneek en de wens om weer Kemppi lasmachines aan te schaffen.

Grote aanwinst
BUS heeft vier verschillende typen Kemppi lasmachines (pulsmig, mig/mag, DC tig en AC/DC tig) en twee typen Hypertherm plasmasnijmachines, waarvan één gekoppeld aan een Swift-Cut plasmasnijbank, geleverd. De Swift-CUT plasmasnijbank is bij uitstek een snijtafel die geschikt is voor opleiding in de metaaltechniek. Hij is voorzien van alle benodigde software, van CADCAM tot en met de programma’s voor het maken van het snijprogramma. Daarmee is deze CNC-plasmasnijder een grote aanwinst in de onderwijspraktijk.

Er zijn nog geen reacties toegevoegd.

Vul de velden hieronder in om te reageren op bovenstaand artikel.
Het e-mail adres zal niet worden getoond op de site.