Netwerkbijeenkomst 'Friesland danst!' in De Harmonie op 1 april | Friesland College

Netwerkbijeenkomst 'Friesland danst!' in De Harmonie op 1 april

Geplaatst op 12 maart 2015

De komende jaren krijgt dans veel kansen om zich in Friesland te ontwikkelen. Zo opent D’Drive in september 2015 haar nieuwe locatie in het nieuwe Harmoniekwartier van Leeuwarden. Hier deelt de school het gebouw en trekt zij samen op met Neushoorn, als creatieve broedplaats van Leeuwarden. Talentontwikkeling is een van de pijlers van LWD2018. En dan kun je grote stappen maken door samen te werken met partners en krachten te bundelen.

D’Drive is hierin met haar artiestenopleidingen een actieve partner. Het werkveld vraagt om verbreding en verbinding, ook op de terreinen dans, theater, muziek en sounddesign. In deze bijeenkomst richten we ons op Dans. Wat wil het werkveld, wat zijn de kansen? Welke behoefte is er? Hoe kunnen we elkaar versterken?

Graag nodigen we u uit voor de netwerkbijeenkomst Friesland Danst! op woensdag 1 april 2015 in Stadsschouwburg De Harmonie in Leeuwarden. We gaan verkennen hoe we met elkaar een stevige impuls geven aan talentontwikkeling op het gebied van dans.

Programma Netwerkbijeenkomst
Stadsschouwburg De Harmonie, Leeuwarden, 1 april 2015

 

16.30 uur. Inloop
17.00 uur: Welkom. Dubbel interview met Tia van der Velde, voorzitter Jeugd Dansopleiding Fryslân, en Meysam Zeynalabedin, eigenaar van Dans Company 058 en oud student Artiest Dans, door Anneke Holwerda
17.30 uur. Gastspreker Janpier Brands, directeur Neushoorn vertelt over zijn visie op de populaire cultuur
18.00 uur. We gaan met elkaar in gesprek: wat hebben we van elkaar nodig om de dans in Friesland een stevige impuls te geven. Gespreksleiders zijn Jenny Nijkamp, cultuurcoach van Kunstkade, Hannelore Duynstee, consulente dans van Keunstwurk, Robert Jan Janssen, directeur CIOS
19.00 uur. Soep en broodjes en presentatie uitkomst van de gesprekken
19.30 uur. Afsluiting

Daarna van 20.00- 22.00 uur voorstelling opleiding Artiest Dans van D'Drive.
Een inspirerende voorstelling, met choreografieën van de opleiding Artiest Dans en haar samenwerkingspartners, waaronder Jeugd Dans Opleiding Fryslân, Bewegingscentrum Drachten, Dance Company 058, Modesto dûns en Dance Explosion.

Interesse voor deze bijeenkomst?
Aanmelden kan vóór woensdag 25 maart. Na aanmelding ontvangt u een bevestiging met nadere informatie en vrijkaartjes voor de voorstelling. Na 25 maart kunt u zich nog steeds aanmelden, maar we kunnen dan niet garanderen dat er nog kaartjes voor de voorstelling beschikbaar zijn.

Wilt u alleen in de avond de voorstelling bijwonen? Dan kunt u een kaartje á €10,00 per stuk reserveren via m.a.dijkstra@fcroc.nl.

Voor meer informatie kunt u contact opnemen via Marrit Dijkstra, m.a.dijkstra@fcroc.nl.