Nauwere samenwerking Miks welzijn en Friesland College door praktijkroute | Friesland College

Nauwere samenwerking Miks welzijn en Friesland College door praktijkroute

Geplaatst op 6 juli 2016

Miks welzijn en het Friesland College gaan nog nauwer samenwerken dan ze nu al doen. Dinsdag 28 juni ondertekenden beide partijen een overeenkomst over een praktijkroute bij de welzijnsorganisatie uit Joure. 

De praktijkroute houdt in dat studenten van het Friesland College hun eigen leren kunnen regisseren. Vijfentwintig studenten zijn van maandag tot en met vrijdag aanwezig bij Miks welzijn. De theorie die zij krijgen, sluit aan bij de ervaring die zij opdoen in de praktijk.

Heel breed werkveld
“We zijn blij dat we zoveel plek kunnen bieden voor studenten,’’ vertelt Tjitske Stegenga, directeur van Miks welzijn. Sinds 2010 lopen er al vele CIOS-studenten stage bij Miks welzijn. De nieuwe manier van leren die de praktijkroute biedt, sluit aan bij Miks welzijn en de vraag van organisaties en verenigingen. “Miks welzijn heeft een heel breed werkveld,” aldus Jurjen Bosch, beweegcoach bij Miks welzijn. “Alle richtingen van het CIOS zijn hierbij goed in te zetten.”

Eigen ervaring
De CIOS-studenten krijgen les van een docent van het Friesland College op de Brede School Joure Zuid, waar ook de beweeg- en cultuurcoaches van Miks welzijn werken.  “Het leerproces start in een interessante omgeving. Daarbij werkt leren vanuit eigen ervaring vaak motiverend”, vertelt Anke Visser, directeur CIOS. De praktijkroute start komen studieljaar.