Mooie nominaties Friesland College in LC Awards

7 juni 2022

Met drie inspirerende nominaties is het Friesland College weer goed vertegenwoordigd in de LC Awards, waarin de Leeuwarder Courant ieder jaar mooie prestaties in het Friese beroepsonderwijs en universiteit ruim in de spotlights zet. De LC Awards is een verkiezing, maar vooral een podium waar het Friesland College graag laat zien waar de school voor staat.

Wat vinden wij belangrijk? Dat studenten ruimte hebben om te excelleren bijvoorbeeld, als zij meer kunnen dan gemiddeld. Zo had Maaike Meeter moeite om haar weg te vinden, maar bloeide zij in het Friesland College - zeker in de praktijk - helemaal op. Ze haalde prachtige cijfers als management assistente en ontdekte zelf dat je dan ook in het mbo cum laude kunt slagen. Nu heeft Maaike een prachtige aantekening op haar diploma. En ze stapt vol vertrouwen de wereld in. Dat is minstens even belangrijk!

Oksana Fedorak is een eventproducer die graag werkt aan een duurzame wereld én laat zien hoe belangrijk kunst kan zijn, maar zette zich bovendien hard in voor haar thuisland: Oekraïne. Zij kwam in actie, onder meer door het organiseren van een veiling om geld in te zamelen. En studenten van D’Drive brachten hun coronatijd letterlijk in beeld, door er mooie foto’s van te maken. Die hangen nu in Museum Heerenveen, nadat ze zelf naar het museum toe waren gestapt. Dat is initiatief nemen…

Deze genomineerden kregen een plek in de bijlage, die onlangs in de Leeuwarder Courant zat. Zij vertellen hun verhalen ook op 14 juni in Neushoorn, tijdens de avond van de LC Awards. Hier bepaalt een jury wie dit jaar de award verdient in mbo, hbo en universiteit. Maar er is ook een publieksprijs te winnen, door een stem op website van LC.