Mis het niet: LICHT! live op 22 april

16 april 2021

Uit een eregalerij met 37 mooie nominaties zijn tien favorieten voortgekomen, die we vol trots presenteren op 22 april in een live uitzending van LICHT!

Uit zo’n inspirerende lijst is het lastig kiezen. Maar aan de hand van meer dan achthonderd stemmen van het publiek en het oordeel van een jury met onder meer Carlo Segers en Sibrich Wijnia - winnaar van een FC Award in 2019 – ligt er een mooi programma, met aansprekende voorbeelden van wat wél kon in deze lastige periode.

Wie? Dat gaan we nog niet verklappen… Maar het is een mooi breed palet aan studenten, docenten, projecten en bedrijven.

LICHT! is geen wedstrijd, dus in dit geval gaat het niet om een volgende verkiezing. In een reeks gefilmde presentaties laten we in korte minidocumentaires zien waarom deze nominatie een plek in de schijnwerpers verdient. Vanzelfsprekend houden we hiernaast de gehele eregalerij volop in ere…

Het Platform Praktische Wereldburger heeft zelf de erelijst doorgenomen en een favoriet gekozen, die bij uitstek laat zien waar ‘praktisch wereldburgerschap’ in het Friesland College voor staat.

Wie? Ook dat houden we nog even voor ons… Alle reden om in de agenda vast wat ruimte te maken voor:

LICHT!: 22 april, om 14 uur.
Online, dus voor iedereen te volgen. We mikken op een compact programma van ongeveer een uur en laten op tijd nog eens weten waar de uitzending is te zien. Geen tijd op dat moment? Ook geen probleem… De uitzending is later te zien via een link in de eregalerij.    

De uitzending is live te zien op het Youtube-kanaal van het Friesland College: www.youtube.com/frieslandcollege

Je kunt je daar vast op abonneren, om een melding te krijgen dat LICHT! live begint.