Meiden van Red Bull op bezoek bij jongens van Metaal | Friesland College

Meiden van Red Bull op bezoek bij jongens van Metaal

Geplaatst op 22 april 2015

In een zelfgemaakte zeepkist knetterhard de Cauberg bij Valkenburg af. Dat is het plan van vijf studenten Metaal, niveau 2 van School voor Techniek & Technologie in Heerenveen. Op 16 mei, tijdens de Red Bull Zeepkistrace 2015, gaan letterlijk alle remmen los in hun zelfontworpen en gemaakte 'Thialf klapklomp' . De 15.000 verwachte bezoekers zullen vanuit de met Friese vlaggen beklede zeepkist de kenmerkende muziek van het fameuze dweilorkest De Glasblazers horen.

De bemanning en het ondersteuningsteam van de Thialf klapklomp zal bestaan uit de metaalstudenten Johnny Kroese (Heerenveen, 19), Harm Kroes (18, Aldeboarn), Brian List (21, Heerenveen) en Dennie Jonker (21, Nieuwehorne). Als motto hebben ze bedacht: “veel plezier, de snelste, de beste en mooiste”.  

In voor alle gekkigheid
De studenten werken aan het project onder leiding van hun docent metaaltechniek Jaap Kerkhof, die hiermee werkt aan de laatste van zijn klussen voordat hij deze zomer met pensioen gaat. Hij heeft eerder twee zeepkistraces georganiseerd en de sleeglijbaan op de Kerstmarkt in Heerenveen is van zijn hand. “Dit is hartstikke leuk werk, zo met die jongens. In het team zit naast de techneuten ook een jongen die eerst CIOS heeft gedaan en die ervaren is in avontuurlijke sporten. Als team zijn ze in voor alle gekkigheid. Maar ze zijn nog niet klaar, want op de Cauberg moeten ze bij de start ook nog een toneelstukje opvoeren.”

Enthousiasme
Het ontwerp van de Thialf klapklomp viel in de smaak bij de organisatoren van de race. Waardoor het team van de opleiding Metaal als één van de 60 teams uit in totaal 1480 ontwerpen is uitgekozen. De bouw is in volle gang en het promotieteam van Red Bull kwam dinsdag 21 april poolshoogte nemen. Ook Thialf is enthousiast en gaat het team van de klapklomp ondersteunen.

Om het plaatje compleet te maken zoeken de studenten nog twee schaatspakken voor de bemanning. Wanneer je die hebt liggen en wilt afstaan aan de studenten kun je contact opnemen met Jaap (j.kerkhof@fcroc.nl).