Lydia Pieksma winnaar FC-Awards | Friesland College

Lydia Pieksma winnaar FC-Awards

Geplaatst op 13 april 2017

De 22-jarige Lydia Pieksma uit Dronrijp is woensdagavond 12 april tijdens de finale van de FC-Awards uitgeroepen tot de beste student van het Friesland College. Lydia is tweedejaars van de opleiding Keramist en geniet daar elke dag met volle teugen van. Vooral haar gedrevenheid en liefde voor het vak maakten indruk op de jury. "Met klei van niets iets maken, dat is machtig mooi. Ja, klei en ik zijn echt dikke vrienden geworden", aldus een toch wel verraste winnares.

Lydia mag door haar verkiezing het Friesland College vertegenwoordigen tijdens de finale van het zogeheten MBO Uitblinkersgala komende herfst. Tijdens deze finale binden de beste mbo-studenten van het land met elkaar de strijd met als inzet de uitverkiezing tot 'Uitblinker van het Jaar'.

Categorieën
De finale van de FC-Awards vond plaats in Neushoorn, een van de onderwijslocaties van het Friesland College. Naast de titel 'FC-student van het Jaar' stonden ook op het spel die van 'FC-doorzetter van het Jaar', 'FC-leerbedrijf van het Jaar' en 'FC-medewerker van het Jaar'. En tot slot werd ook bekend gemaakt welke studenten mogen meedingen naar de LC Awards, prijzen die de Leeuwarder Courant uitreikt aan de beste studentenprojecten van Friesland komende juni. Die eer viel te beurt aan student Dienstverlening Martin Hindriks (Heerenveen, 17) en studenten Sport- en bewegingscoördinator Gerben Boonstra (De Knipe, 19) en Ryda Emer (Drachten, 22).

FC-doorzetter van het Jaar werd Aaltje van der Meulen (Surhuisterveen, 27). Een flinke opsteker voor de fastservicestudente Aaltje, die ondanks tegenslag op tegenslag toch haar droom bleef nastreven: “Helemaal super, ik kan het niet geloven. Ik hoop ook dat de FC-Awards nog vele jaren doorgaan, het geeft je wel een boost om door te zetten.”

Interactie
Meriant Herema State bleek het beste leerbedrijf. Meriant biedt studenten van diverse richtingen in zo'n beetje alle niveaus een bijkans ideale praktijkplek om het beroep onder de knie te krijgen. Medewerkers, bewoners en studenten, ze leren allemaal van elkaar zo blijkt. “De interactie bij ons is heel erg mooi, geeft iedereen energie. Super dat de jury het ook zo ziet. Het is nu feest!”

Alle finalisten waren erg aan elkaar gewaagd, waarbij het drietal dat meedong naar verkiezing tot FC-medewerker van het Jaar wel de kroon spande. Uiteindelijke winnaar hier met een neuslengte voorsprong: Soeren Grigoryan uit Heerenveen, in het dagelijks leven ICT-specialist. Vooral de combinatie lef, bescheidenheid, optimisme en energie gaf de doorslag. Hij had het niet verwacht, maar bleek 'heel blij en trots op mijn collega’s dat zij mij zo ver hebben gekregen.' Zijn collega's waren niet minder trots op Soeren..