LF2018 FC DO IT! maakt prijswinnend toilet met licht en geluid | Friesland College

LF2018 FC DO IT! maakt prijswinnend toilet met licht en geluid

Geplaatst op 1 november 2017

Het leerbedrijf LF2018 FC DO IT! is de winnaar van het kunsttoilettenproject 2017. Woensdagochtend 1 november heeft Janneke de Boer van Verno Materieelverhuur de prijs, tickets voor het Fries Museum, overhandigd.

In aanloop naar Leeuwarden-Fryslan 2018 vinden er in en om Leeuwarden veel evenementen plaats. Als leverancier van onder andere sanitaire voorzieningen op een groot aantal van deze evenementen, wil Verno Materieelverhuur in 2015, 2016, 2017 en 2018 ieder jaar vijf toiletcabines kunstzinnig laten verfraaien. Dit jaar waren de mbo- en hbo-scholen aan de beurt en het Friesland College heeft de prijs voor het beste ontwerp gewonnen!

Jordy Gerritsma, eerstejaarsstudent Eventmanagement, heeft het project uitgevoerd en samen met DTP'er Milan Beltman een prachtig ontwerp gemaakt voor het kunsttoilet van het Friesland College. Chénice Casander, docent Mediavormgeving, heeft samen met studenten het kunsttoilet geschilderd. Het leerbedrijf en Present Promotions hebben hier later ook nog aan gewerkt. Docent Johan van Althuis en student Laurence Bakker hebben de zonnepanelen aangesloten op het muzieksysteem. Zo is het kunsttoilet tot stand gekomen.

Komend jaar kun je het toilet op verschillende evenementen van Culturele Hoofdstad 2018 tegenkomen!