Kerstmarkt levert Norma's Dieren 1.000 euro op

20 december 2018
Gezellig slenterden ze allen langs sfeervolle kramen, op zoek naar leuke (kerst)hebbedingetjes. De bezoekers hadden het zichtbaar naar hun zin op de kerstmarkt, die tientallen studenten van het Friesland College woensdag 19 december organiseerden op hun eigen schoolcampus. Met deze kerstmarkt haalden de studenten, afkomstig uit zo'n beetje alle FC-scholen, uiteindelijk een kleine duizend euro op voor het door henzelf gekozen goede doel, 'Norma's Dieren' in Nordhorn. Een mooi resultaat.

De kerstmarkt had ook een belangrijk leerdoel. Zo kregen de studenten prima inzicht in wat er allemaal komt kijken bij het organiseren van een evenement als een kerstmarkt. En ook werd een flink beroep gedaan op hun creativiteit, vindingrijkheid en ondernemendheid. Zo ontwierpen en maakten ze bijvoorbeeld veel producten zelf of vroegen ze diverse bedrijven te fungeren als sponsor door gratis producten te leveren. Daar slaagden ze aardig in. 

Andere doelstelling van de studenten was om alle inwoners van Leeuwarden, en dan in het bijzonder de omwonenden van het Friesland College, geheel volgens de kerstgedachte een plek te geven om elkaar te ontmoeten, om samen te zijn en om elkaar een fijne dag te bezorgen. Ook daar zijn ze in geslaagd.

Over Norma's Dieren
Norma's Dieren is een stichting die als doel heeft het financieel ondersteunen van Norma Miedema, die sinds jaar en dag afgedankte gedomesticeerde dieren opvangt in en op haar eigen woonlocatie. Om dit te kunnen doen is zij grotendeels afhankelijk van giften van particulieren en bedrijven. Daarmee slaagt zij er keer op keer in om op bewonderenswaardige wijze een prettige en gezonde leefomgeving te realiseren voor haar dieren.

Klik hier voor het fotoalbum gemaa​kt door Kim Jaarsma, student Facilitaire Dienstverlening

Foto: Thygo Del Grosso, student Dienstverlening