Kerstmarkt Friesland College gaat voor sfeer

13 december 2018
Gezellig slenteren langs sfeervolle kramen, op zoek naar leuke (kerst)hebbedingetjes. Op 19 december 2018 van 15.00 uur tot 18.00 uur maken tientallen studenten van allerlei Friesland College-opleidingen het mogelijk op de eigen campus aan de Julianalaan in Leeuwarden. Met deze geheel door henzelf georganiseerde kerstmarkt hopen de studenten flink wat geld op te halen voor het goede doel, de gehele opbrengst ervan gaat namelijk naar 'Norma's Dieren' in Nordhorn.
Norma's Dieren is een stichting die als doel heeft het financieel ondersteunen van Norma Miedema die sinds jaar en dag afgedankte gedomesticeerde dieren opvangt in en op haar eigen woonlocatie. Om dit te kunnen doen is zij grotendeels afhankelijk van giften van particulieren en bedrijven. Daarmee slaagt zij er keer op keer in om op bewonderenswaardige wijze een prettige en gezonde leefomgeving te realiseren voor haar dieren. En dat sprak de studenten aan, zij kozen namelijk zelf voor deze bestemming van de opbrengst.

Leerdoelen
De kerstmarkt heeft ook een belangrijk leerdoel. Zo krijgen de studenten namelijk prima inzicht in wat er allemaal komt kijken bij het organiseren van een evenement van dergelijke omvang. En minstens zo belangrijk: zij zorgen zelf ook voor de producten die worden verkocht op de kerstmarkt. Zo ontwerpen en maken ze veel producten zelf of vragen diverse bedrijven producten te leveren als sponsor van de markt.

Andere doelstelling van de studenten is om alle inwoners van Leeuwarden, en dan in het bijzonder de omwonenden van het Friesland College, geheel volgens de kerstgedachte een plek te geven om elkaar te ontmoeten, om samen te zijn en om elkaar een fijne dag te bezorgen. 

Studenten Dienstverlening, Fastservice en catering organiseren dit jaar de kerstmarkt in nauwe samenwerking met studenten Manager/ondernemer Horeca, D’Drive Design, Ambacht en Mode, Hout/Meubel en Interieur, Engineering en techniek en Brood en Banket.​