Kartteam Friesland College 4e in Lelystad (nu met filmimpressie) | Friesland College

Kartteam Friesland College 4e in Lelystad (nu met filmimpressie)

Geplaatst op 5 juli 2016

Het kartteam van studenten van het Friesland College heeft het goed gedaan tijdens wedstrijden in Lelystad. Daar streden verschillende scholen om de karttitel in de First Electro League.

De start ging heel goed, de kart van Friesland College-onderdeel Techniek & Technologie reed al snel op de eerste plek. Na een paar rondes zakte hij echter af naar de derde plaats. “Ik probeerde heel dicht achter de kart voor mij te rijden om hem vervolgens in te halen, maar dit ging niet helemaal goed’’, vertelt coureur Thomas de Jong. De kart voor Thomas remde onverwachts waardoor hij ook moest remmen. Dit ging mis, waardoor hij in de bandenstapel terechtkwam.

Warme computer
"Ik ben tevreden over hoe wij ons herpakt hebben. We lagen na de crash ver achter, maar we hebben toch een vierde plek behaald", zegt Thomas trots. De karts hadden last van de warmte, zo ook die van het Friesland College. Doordat de computer van de motor erg warm werd, sloeg hij in een beveiligingsstand waardoor het vermogen sterk afnam. Deze problemen spelen al langer, maar de juiste oplossing is nog niet gevonden. “We denken dat we volgend seizoen weer vol aan de slag kunnen en veel weerstand kunnen bieden aan de tegenstanders', zegt Remco Oenema, de tweede coureur van de kart.

Mbo'ers uit hele land
De First Electro League is een competitie met superkarts waar mbo’ers uit het hele land aan meedoen. Dit zijn karts 4die rijden op elektrisch aangedreven motors. De accu heeft het Friesland College-kartteam zelf gefinancierd en ook heeft het veel ver- en gesleuteld. Hierbij zijn de taken goed verdeeld. Remco Oenema (coureur), Everhard Laicht (coureur), Thomas de Jong (coureur en monteur), Pol Evers (baanmarshall), Arjen de Haan (pr-manager), Jeroen Hoekstra (financieel manager) en Martsen Schoo (teamleider) vormen dan ook een hecht team. Alle teamleden zijn stuk voor stuk erg belangrijk.

De race in Lelystad was de laatste van dit seizoen, volgend jaar gaan de studenten weer vol goede moed verder. Ondertussen zijn ze alweer druk aan het sleutelen aan hun kart en zie ze vol vertrouwen het volgend kartseizoen tegemoet.

Beelden van het team en de wedstrijd vind je op YouTube:

https://youtu.be/IPpD9FU63qc