Jonge koks MHF in de prijzen op Horecava

17 januari 2020
Drie jonge koks van de Middelbare Hotelschool Friesland (MHF) hebben donderdag de prestigieuze Generational Flavours gewonnen op de Horecava, de vakbeurs voor de horeca in Amsterdam. Met een mooi diner van drie gangen - bereid in een uur - sleepten Kaan Nalbant uit Leeuwarden, Peter van der Schaaf uit Dokkum en Nan Lont uit Hippolytushoef samen de hoofdprijs in de wacht.

De jury was onder de indruk van de professionaliteit van de studenten van de opleiding tot zelfstandig werkend kok op niveau 3: ‘Het resultaat was niveau 4 waardig.’ De drie leverden dan ook de beste prestatie van alle categorieën. Lof had de jury voor hun lef. Bovendien: ‘De samenwerking was goed en het contact met de begeleidende docenten viel positief op.’ Hier mochten begeleiders Roelof de Jong en Robert Kiffers trots op zijn.

Al met al was er aan het eind een mooie prijs: een professioneel VarioCookingCenter van Rational, met een waarde van ruim 13.000. Deze installatie krijgt een mooie plek in de keukens van de MHF, onderdeel van het Friesland College. Alle reden voor een feestje van de deelnemers en alle eerstejaars MHF-studenten, die mee waren om aan te moedigen én inspiratie op te doen.