Jaarverslag 2021

4 juli 2022

Graag delen wij met u het geïntegreerd jaarverslag van 2021.

We leven in roerige tijden. Halverwege 2022 voelt het bijna raar om terug te kijken naar het vorig jaar. Nieuwe ontwikkelingen als de impact van een oorlog in Europa, krapte op de arbeidsmarkt en meer hebben nu immers een grote invloed hebben op de samenleving. Dit heeft gevolgen voor het mbo, dat zo sterk is verweven met die maatschappij.

Maar het jaar 2021 verdient ook onze volle aandacht. Zo’n terugblik is immers leerzaam. Dan is een jaarverslag altijd een waardevol document. Hoe ging het? Wat ging goed? Wat moet beter?

In 2021 hadden we zeker in de eerste helft nog volop te maken met de coronacrisis en de gevolgen hiervan. Die voelden zwaar, omdat we vanaf maart in het jaar ervoor al waren geconfronteerd met allerlei maatregelen die een belangrijke factor in de school - contact - lastig maakten. Nog steeds viel veel praktijk weg.

Gelukkig kregen we na de zomervakantie meer ruimte en konden we eerstejaars studenten in 2021 als vanouds verwelkomen in onze gebouwen. Maar de impact van de crisis was fors, voor studenten en medewerkers. Dat liep door in de tweede helft van het jaar. Toch wisten we de nodige stappen te zetten, met de doelen in ons Koersplan en de Kwaliteitsagenda voor ogen.

Zo lukt het ons steeds beter om aan te sluiten bij vraagstukken in de regio. Al die vragen kunnen we nóg beter beantwoorden, als we onze krachten bundelen met onze collega’s van ROC Friese Poort. Het jaar 2021 heeft dan ook sterk in het teken gestaan van een verkenning van de kansen om samen een krachtig nieuw roc te vormen en de concurrentie achter ons te laten.

In een verkennend onderzoek en een uitgebreider vervolg kwam naar voren dat de vooruitzichten veelbelovend zijn. Inmiddels zijn we alweer een stuk verder in dat proces. Toch is het goed om in dit jaarverslag uitgebreid terug te kijken naar 2021, als een jaar waarin veel gebeurde.