It giet wer oan foar Ús Boat | Friesland College

It giet wer oan foar Ús Boat

Geplaatst op 29 maart 2018

'It giet wer oan' voor het team van Ús Boat van School voor Techniek & Technologie. De zes studenten en twee begeleiders werken hard om hun solarboot weer vaarklaar te krijgen. In eerste instantie voor de Nederlandse kampioenschappen 11 en 12 mei in Akkrum. En daarna voor het Solar Sport One World Championship, dat een maand later onder meer Leeuwarden en Groningen aandoet.  

Ús Boat krijgt onder meer drie nieuwe zonnepanelen, ter beschikking gesteld door FDB techniek. Eveneens bijzonder is het door de studenten gebouwde gps-systeem. Daardoor is de boot niet alleen overal te volgen, ook stuurt het systeem essentiële informatie naar de walcomputer. Op deze manier kan het team eventuele storingen direct analyseren en verhelpen.

Het team bestaat dit jaar uit de studenten Rutger Mollema (teamleider), Hugo Ellerie (schipper en specialist in besturingselektronica), Michel Jelsma (tweede schipper en specialist operating en communicatie), Jitske Kingma (pr en facilitering), Rick bij de Lei (idem) en Emre Onlu (algemene zaken). Coaches/begeleiders zijn Feddo Vellinga en Fokke de Boer.

Data waarop Ús Boat in actie komt:
11 en 12 mei (Hemelvaartsweekend), Akkrum
29 en 30 juni, Groningen
4 – 7 juli, Groningen-Leeuwarden

Zie ook:
https://usboatfc.wordpress.com
Website organisatie: http://www.solarsportone.org/
Facebook: usboat