Inspirerende projecten Friesland College in LC Awards

26 mei 2021

Met drie mooie projecten heeft het Friesland College weer een uitstekende bijdrage in de LC Awards, waarin de Leeuwarder Courant jaarlijks opvallende prestaties in mbo, hbo en wo in de schijnwerpers zet. In een bijlage en op de site van de LC presenteren de Friese scholen inspirerende verhalen, in de aanloop naar een finale die op 8 juni plaatsvindt vanuit De Harmonie in Leeuwarden. Zonder publiek, dit keer, maar de presentaties tijdens deze verkiezingsavond zijn voor iedereen wel online te volgen.

Het Friesland College wordt hier onder meer vertegenwoordigd door GGTV, gemaakt door studenten die in een reeks van zeven uitzendingen laten zien wat allemaal mogelijk is op het gebied van Global Goals om de wereld een stukje beter te maken.

Ook de cursisten die in hun lessen Nederlands een internationaal kookboek maakten met fijne recepten uit hun land van herkomst én de opbrengst hiervan met liefde doorgeven aan vluchtelingenorganisatie UNHCR, kregen een mooie plek. Eva Dijkstra, de studente die met een 3D-printer opvallend keramiek maakt van zelf opgegraven Middelseeklei, heeft eveneens een ereplekje in de bijlage en op de site.

Al deze genomineerden staan nu voor de uitdaging om hun verhaal samen te vatten in een pitch, waarmee zij de jury op 8 juni kunnen overtuigen. Maar er is ook een publieksprijs te verdienen door stemmen die zijn uitgebracht op de site van de Leeuwarder Courant. Hier zijn de verhalen van alle scholen te zien. Best de moeite waard om even te kijken én te stemmen:

Voor de filmpjes en om te stemmen: www.lc.nl/awards

Voor de verhalen online: https://www.lc.nl/friesland/Dit-zijn-alle-genomineerden-voor-de-LC-Awards-Stijgend-zeewater-oude-woonboten-en-draken-26847128.html