Inspirerende Midnight Walk over de FC-campus in Leeuwarden

6 april 2019
​​​Het was een feest. Zo’n 7600 mensen trokken vrijdagavond door Triangel, tijdens de Midnight Walk van Lions De Stadthouder in Leeuwarden. Dat liep gesmeerd.

De wandelaars kwamen binnen in de maakhal techniek, waar de nodige intrigerende apparaten - waaronder de wateraccu en door studenten ontworpen vlaggenblazer – stonden te draaien. Menigeen stopte even voor een praatje met een docent. Ook van de horeca waren er prettige pleisterplaatsen, onderweg naar het atrium. 

In de centrale hal werden de wandelaars verrast door D’Drive-studenten uit Neushoorn, met eerst een ‘warme’ ontvangst voor de mannen, maar een paar stappen verderop waren de vrouwen overduidelijk de baas. Twee jongens - op hakken – waren 3 uren lang de pineut. Pas toen de laatste wandelaars rond middernacht arriveerden, mochten zij uit de touwen. 

De FC-campus aan de Julianalaan was eindpunt en eerder op de avond een van de vier startpunten van de Midnight Walk. Hier verzamelden zich tegen 8 uur zo’n 1600 mensen. Ze werden welkom geheten door bestuursvoorzitter Carlo Segers, die wees op het belang van mbo en iedereen veel plezier wenste op deze avontuurlijke tocht. ‘Wat dat betreft staan we hier op een passende startplek, want wij bieden jongeren in ons mbo ook graag een uitdagende en inspirerende ontdekkingsreis.’ 

Overal viel wat te beleven, met onder meer acts van D’Drive studenten op verschillende plekken. Na het startlied met dans, ook van D’Drive, kwam vanaf de campus een lange stoet op gang voor een inspirerende tocht. En, ook mooi: de Midnight Walk bracht €72.500,- voor een aantal goede doelen. Bekijk hier meer foto's.

Inspirerende Midnight Walk