Improviseren in eindshow Styling Design

27 oktober 2020

Niet binnen in een fraai aangekleed atrium van Triangel, maar buiten onder een afdakje om bij regen toch wat droog te blijven… Zonder publiek, dit keer, en met slechts een klein beetje show... Maar het gaat om een examenopdracht en dan doe je wat je kunt, om straks toch - ondanks alle beperkingen door de coronamaatregelen - je opleiding af te ronden.

Zeventien studenten van de opleiding Styling Design sloten dinsdag op de campus in Leeuwarden hun opdracht in leidinggeven af met hun ‘Horse en Hounds Outdoor Fashion Show’. Zij begeleidden als vierdejaars ook eerstejaars studenten bij de uitvoering van dit alles. De kleding was van Bristol, maar de studenten maakten zelf sjaals op de textielprinter van het Friesland College.

Het was dus improviseren, dit keer. De show was buiten georganiseerd, met het plan om publiek meer ruimte te geven. Maar waar familie en vrienden anders altijd welkom zijn om te kijken naar de show en eventueel materiaal te kopen, was ook dat nu - door de verscherpte maatregelen - niet mogelijk.

Wat er over was van de show, werd wel opgenomen om anderen te laten kijken. En de ‘hounds’? In deze kleine opzet waren er twee, uiteindelijk: Saartje en Ringo. Alles volgens het motto: ‘As it net kin sa’t it moat, dan moat it mar sa’t kin…’