ICT-studenten Friesland College schieten ondernemers te hulp

17 april 2020
In de coronacrisis komt veel nadruk te liggen op digitaal werken. Voor heel wat ondernemingen - ook in Leeuwarden - is een snelle omslag naar online bereikbaarheid en dienstverlening van levensbelang om nu overeind te blijven. Maar hoe doe je dat? Hoe zorg je ervoor dat je dan ook veilig werkt? Het Friesland College staat ondernemers bij met de inzet van ICT-studenten.

Een webshop inrichten, werken met Skype, Microsoft Teams of een andere vorm van beeldbellen, veilig thuiswerken door medewerkers en nog veel meer vragen die te maken hebben met ICT…

In een digitaal spreekuur met ICT-studenten kan het allemaal aan de orde komen. En als het beter is, gaan de studenten - begeleid door docenten van het Friesland College en ervaren professionals van de MKB Cyber Campus - ook heel praktisch aan de slag.

Het Friesland College werkt al langer aan cybersecurity met onder meer ondernemers die zijn aangesloten bij Bedrijvenvereniging de Hemrik in Leeuwarden. Dat aanbod wordt nu, in samenwerking met de MKB Cyber Campus, stevig uitgebreid. Allerlei vragen kunnen aan de orde komen.

Het is belangrijk om ondernemers nu goed op pad te helpen, stelt directeur Sicco Piekeboer van D’Drive, de school voor de creatieve industrie van het Friesland College. ‘Als mbo hebben we een verantwoordelijkheid. We willen midden in de regio staan, als partner van bedrijven en instellingen. En onze studenten kunnen op deze manier aan de slag met uitdagende praktijk om er zelf ook weer van te leren. Zo doen wij dat graag.’

Met alle vragen kunnen ondernemers contact zoeken via mkb@frieslandcollege.nl