Hulde aan onze helden!

13 april 2023

Mooie prestaties verdienen een waardige terugblik, huldiging en een fotoboek vol herinneringen. De elf studenten die amper drie weken geleden nog stonden te schitteren in de RAI tijdens Skills The Finals, waren nu te bewonderen in ons eigen Atrium.

In het zonnetje

De hulde werd afgetrapt met een aftermovie waarop de hoogtepunten van de wedstrijden terug te zien waren. ‘’Het waren drie extreem enerverende dagen.’’ zei Nynke van der Sloot, begeleidster van één van de teams. Daaraan voegde teamleider, Lilianne Lijs- Miedema toe: ‘’Ik heb tien nieuwe studenten ontmoet binnen deze drie dagen. Ondanks het feit dat deze studenten elkaar nog niet kenden, waren ze er wel voor elkaar. ‘’

Maar ook de prachtige creaties van de studenten werden uitgelicht. Zo maakte studente Annick de Grouw een houten kastje met een markant design, vouwde Erykah Jansen binnen enkele minuten de meest sierlijke creaties van servetten en heeft Rick Tuinstra bewezen dat je, als enige man binnen de vakwedstijd ‘mode maatkleding’, juist een oogverblindende jurk kan creëren. 

Zij behoren tot de absolute top 8 van heel Nederland en hebben verschillende plekken bemachtigd. In willekeurige volgorde en met trots zijn dit de uitslagen van onze heroes:

🏆Hayo Bouma 8e - Applicatie- en media ontwikelaar
🏆Vera Sterk 2e – Medewerker evenementenorganisatie
🏆Annette de Jong 7e  - Schilder
🏆Noa Amber Noortman 4e – Hotelreceptionist
🏆Annick de Grouw 5e  - Meubelmaker
🏆Mandy Bonnink 7e  - Bedrijfsadministrateur
🏆 Pascal Ros & Schelte Koop Keizer 7e  - Cybersecurity
🏆Rick Tuinstra 8e  - Mode maatkleding
🏆Erykah Jansen 8e  - Gastvrouw
🏆Çağla Kaya 1e – Junior Stylist

Dit is mbo gala

Dat je juist kan excelleren in je vakgebied, bewijzen deze kanjers. Maar er staat nog een spannend moment te wachten voor studente Çağla, zij is genomineerd voor de Best of Excellence Award van Skills Heroes. De uitreiking vindt plaats op maandag 15 mei tijdens het ‘Dit is mbo Ambassadeursgala’. Waarbij ook onze ambassadrice, Jools de Vries, strijdt in de categorie ‘Landelijk Ambassadeur mbo’.