Hotelstudenten Friesland College in de prijzen | Friesland College

Hotelstudenten Friesland College in de prijzen

Geplaatst op 24 november 2014

Bij internationale vakwedstrijden op het gebied van horeca en toerisme hebben studenten van het Friesland College mooie prijzen behaald. Zij vertegenwoordigden hun middelbare hotelschool bij de AEHT (Association Européenne des Ecoles d’Hôtellerie et de Tourisme), waarvoor in de afgelopen week 800 deelnemers uit 35 landen bijeen kwamen in Belgrado.

Vijf studenten uit Friesland werden ingedeeld in internationale teams, waarin Engels of Frans de voertaal was. Vaak kwam het aan op improviseren, met een jury die over je schouder kijkt.

Uiteindelijk wist student-kok Jorrit Blom (Leeuwarden, 23) in de wedstrijddiscipline ‘Nouvelle Cuisine’ de gouden medaille in de wacht te slepen.  En datzelfde lukte zijn stadsgenote Mariëlle Nouta (22) bij het onderdeel ‘Frontoffice’. Maandagmiddag worden beide toppers uitgebreid in de bloemetjes gezet door hun school.

In 2018, het jaar van Leeuwarden als Culturele Hoofdstad, vinden deze ‘Olympische Spelen’ voor het hotelvak plaats bij het Friesland College.

Op de foto de studenten die namens Friesland meededen aan de internationale vakwedstrijden. V.l.n.r. Vitas van den Berg, Mariëlle Nouta, Saskia van der Honing en Haris Kardumovic. Liggend op de voorgrond Jorrit Blom.