Hoe is het nu met... Maria de Jong

16 mei 2023

“Als jouw hart ergens van gaat kloppen dan ligt de wereld aan je voeten, want de enige beperking die je hebt ben je zelf.” Beweging, flexibiliteit en sprankelend. Je kan er niet omheen, want Maria de Jong ademt deze begrippen. Als yogadocente is ze mede-eigenaresse van yogastudio ‘De Studio’ en daarnaast is ze leefstijlcoach. Maria heeft ooit het Friesland College leren kennen als student, maar ook als medewerker…

 

Spaarpotjes, hoge hakken en FC

Maria: “Ik had vroeger een spaarpot, waarbij er aan de bovenkant tandjes zaten waardoor je niet het potje zomaar kon openen. De bank had als enige het sleuteltje. Je kon er alleen geld in gooien en niet uithalen. Eens per jaar kon je dan je spaarpot inleveren bij de bank en kreeg je een cadeautje het enige wat ik dan zag waren de dames achter beveiligd glas. Ze liepen op hoge hakken en zagen er oogverblindend uit. Met mijn moeder aan de hand kon ik als klein meisje alleen maar denken: “WOW! Wat zullen die mensen veel geld verdienen.” Dat is zo in mij gaan zitten, dat ik wist dat ik later ook bij een bank wilde werken. Ik koos op de middelbare school een secretariële richting, dus het was heel logisch dat ik die opleiding ook ging volgen aan het Friesland College, na twee jaar behaalde ik mijn diploma. Vrijwel direct na het afronden van mijn studie werd ik gezien door mijn mentor en is de vraag aan mij gesteld of ik voor een periode van een half jaar wou blijven bij de afdeling administratie. Wat heb ik het daar naar mijn zin gehad! Het was mijn eerste echte werkervaring, daarna ben ik vooral het bedrijfsleven in gegaan. Dan merk je pas hoe heerlijk het was bij het FC.”

Yoga, Herbalife en de Friesland Bank

Absoluut als je het verhaal van Maria tot je neemt. Persoonlijke turbulentie schrok haar niet af om de reis voort te zetten naar een enkeltje dromen- en doelenland. Maria: “Een vriendin vroeg mij in die tijd mee naar een yogales en terwijl ik daar lag, op de mat, kon ik niet goed onder woorden brengen wat het was, maar dat het iets met me deed was overduidelijk. Weer zag iemand mij, want mijn yogadocent zei dat ik heel geschikt was om een training te volgen tot yogadocent. Het leek me heel cool, maar ik had geen auto en door omstandigheden kon ik me die training op dat moment niet veroorloven. Uiteindelijk ging daar een zomerperiode overheen en leek ‘hoe’ net de Himalaya, maar iedere ochtend als ik wakker werd en dacht aan het eindresultaat werd ik er alleen maar blij van. Dus restte mij niks anders dan het bespreekbaar maken met de organisator die de training faciliteerde in haar studio, wat in Breda was. Haar reactie? “Ga gewoon beginnen en betaal per dag i.p.v. de som in één keer. Ik regel een slaapplaats voor je.” Die plaats werd bij een mede cursist, hartje Breda, met een fiets. Met al dat gegeven en de ondersteuning vanuit zoveel verschillende hoeken: wie ben ik dan om niet het maximale te geven tijdens mijn eigen yogalessen?”

Gezien worden

Iemand kan naar je kijken, maar gezien worden is in essentie wat ieder mens verlangt. Dat kan zitten in een knikje, een vriendelijke lach of het volle vertrouwen in jouw kunnen. Maria: “Ergens voel ik dat de juiste mensen altijd op mijn pad komen, die mij steunen, mijn kracht zien en mij stimuleren om verder te groeien. En soms ook meer zien in mij, dan ik dat kan zien. Mijn ogen lichten op van mooie mensen. Zoals de mentor van FC, mijn yogadocent, mijn compagnon José en de mensen bij mij in de studio.”

Wil jij gezien worden door Maria, José of een van de andere yoga docenten, leefstijl-, mindset-, of therapeuten Neem dan een kijkje op de Instagram of website van De Studio. https://bijonsindestudio.nl/