Happy Socks voor meer deelname aan Skills Heroes

28 juni 2021

In 28 vakgebieden doet het Friesland College komend studiejaar mee aan Skills Heroes. Dat zijn er tien meer dan in het vorige jaar. Hiermee zit de school landelijk in de Top 3, als het gaat om groei in deelname aan deze uitdagende vakwedstrijden. Om dat te vieren, nam Swen Peeters van WorldSkills Netherlands een leuke partij Happy Socks mee naar een vergadering in Leeuwarden.

De vakwedstrijden van Skills bieden alle ruimte voor ambitie. Het is immers een fantastische ervaring om als mbo-student in een landelijke finale te laten zien waar jij goed in bent. Als je van daaruit zelfs doorgaat naar wereldniveau, is het helemaal bijzonder. Maar Skills is zeker ook breedtesport, aldus Peeters: ‘In de voorrondes op school zitten mooie opdrachten, die heel goed zijn te gebruiken om onderwijs uitdagend te maken.’

Dat gaat komend jaar dus in veel meer vakgebieden gebeuren. Ook komt er in het Friesland College een extra week, waarin studenten op allerlei manieren extra worden uitgedaagd. Van fotografie tot dj, op allerlei gebied gaat er dan wat gebeuren. En de provinciale ronde van Skills Talents, waarin leerlingen uit het vmbo al laten zien wat zij al kunnen, vindt dit jaar ook weer plaats in het Friesland College en krijgt tegen die tijd een mooi plekje in de schijnwerpers.

De boodschap bij de Happy Socks past precies in dat straatje: ‘Dat jij jouw studenten deze unieke ervaring wil bieden, ze boven zichzelf wil laten uitstijgen én gewoon een te gekke tijd wil laten beleven is onwijs belangrijk.’ De passessie met docenten en studenten was in ieder geval al een vrolijke boel.