Guido Weijers inspireert studenten D'Drive

10 november 2021

Hoe ver kan je gaan op het podium? Zijn er tegenwoordig grenzen in het maken van een grap nu bepaalde thema’s zo gevoelig liggen? Waar haal je je inspiratie vandaan?  

Dinsdag 9 november hadden de studenten van Artiest Theater een inspiratiemiddag met cabaretier Guido Weijers. Gastheren Jelrik Koenders & Jesse van Wieren ontpopten zich tot ware presentatoren en stelden juist die vragen waar iedereen het antwoord op wil weten. Ook vanuit de studenten in de zaal kwamen gedurfde vragen als: ‘Ben je het weleens eens geweest met een slechte recensie?’ Deze inzet resulteerde in een open en eerlijk gesprek waarbij de diepte in werd gegaan en humor de kapstok was.  

Weijers: "Juist in deze tijd zorgt theater voor relativering en ontspanning. Laten we het vooral een beetje luchtig houden met z’n allen, neem jezelf niet zo serieus. In het theater moet je alles kunnen zeggen, ook in deze tijd. Wat mij betreft ligt de grens bij geweld. Een grap kan mensen soms raken. Dat is zo. Ieder mens reageert in het leven anders op situaties en dus ook op grappen."

De Arena in Neushoorn werd 's ochtends al door de opleiding Podium- en Evenemententechniek omgebouwd tot een knusse comedyclub. Last minute schoven er studenten en docenten Artiest muziek aan.