Gezond ontbijt, een goede start van het nieuwe schooljaar | Friesland College

Gezond ontbijt, een goede start van het nieuwe schooljaar

Geplaatst op 31 augustus 2017

De start van het studiejaar was dit jaar anders dan anders. In een vernieuwd atrium van Triangel in Leeuwarden kwamen medewerkers van het Friesland College samen voor een fijn ontbijt. De opkomst was enorm, het eten was goed en Carlo Segers opende als nieuwe voorzitter van het college van bestuur enthousiast het nieuwe jaar.

Het was een mooie gelegenheid om het nieuwe atrium in gebruik te nemen. Nieuwe tafels, stoelen, banken, lampen, een vast podium, noem maar op.  Ook de keuken wordt vernieuwd, maar was nog niet klaar. Er is tijdens de vakantie heel hard gewerkt en er wordt nog steeds hard gewerkt om de puntjes op de i te zetten. Tijdens de activiteiten op het podium lag alles even stil. De werklui aten ook gezellig een hapje mee.

Op het podium

Drie studenten vertelden kort over hun plannen voor komend schooljaar. Nieuwe kansen, uitdagingen, groeien en plezier waren hier de kernwoorden. Vervolgens was het podium voor Carlo Segers, die enthousiast vertelde over mooie gesprekken en bijzondere ontmoetingen met studenten en medewerkers tijdens zijn eerste ronde bezoeken aan de scholen.

Toen hij eerder na vier jaren afscheid nam van het Friesland College, sprak Segers over de fijne cultuur binnen de school. Dat is niet veranderd, stelde hij. "Dit is een prachtige organisatie waarbij een hoge betrokkenheid is te zien, zowel in het werk als bij elkaar. Een fijne werkcultuur, waar heel veel kan. Dat is wat ik hier voor de zomervakantie opnieuw heb gezien en daar wil ik ook weer een nieuwe start mee maken."

Vol

Na deze woorden werd er aangevallen en er was keus genoeg. Talloze broodjes, smoothies, fruit, muesli, yoghurt, cakejes, koffie, thee, verse sappen, enzovoort. Voor ieder wat wils. Het was ook een mooie gelegenheid om collega's te ontmoeten en even de vakantie te bespreken. De reacties waren positief en het atrium van Triangel is zelden zo vol geweest.