Gezelligheid en wijze woorden in Bevrijdingslunch op Friesland College

5 mei 2019
De groentesoep smaakte vertrouwd, het suikerbrood was goed, de koffie viel prima en vooral was het weer heel gezellig. Zo’n 350 senioren waren op 5 mei meer dan welkom in het atrium van het Friesland College in Leeuwarden voor - dit keer - een feestelijke Bevrijdingslunch. Natuurlijk was burgemeester Ferd Crone aanwezig. En, als speciale gast: Eurocommissaris Frans Timmermans.

Voor de vierde keer op rij waren 75-plussers door Stichting Bevrijdingsfestival uitgenodigd om de vrijheid te vieren met een feestelijke samenkomst bij het Friesland College. Omdat 5 mei dit keer op een zondag viel, was het geen ontbijt maar een lunch. Het was er niet minder gezellig om met - als altijd - lekker eten, fijne meezingers en natuurlijk enige wijze woorden.

Bestuursvoorzitter Carlo Segers van het Friesland College voegde aan het rijtje belangrijke woorden bij zo’n viering – vrede, veiligheid en vrijheid – de begrippen duurzaamheid en verdraagzaamheid toe als essentieel voor de toekomst. Burgemeester Ferd Crone sloot hierbij aan: ‘Echte democratie draait niet om wat de meerderheid wil, maar om ruimte voor iedereen.’

Friezen zijn daar goed in, stelde eregast Frans Timmermans die als lijsttrekker van de PvdA op pad is voor de Europese Verkiezingen. ‘Jullie zijn trots op wie jullie zijn, zonder neer te kijken of bang te zijn voor wie anders is.’ Vervolgens schoof hij aan voor een broodje met diverse senioren. De 101-jarige Trien Kossen uit Stiens had al snel in de gaten: ‘Best een aardige man…’ Maar vooral was het weer een gezellig uitje.

Bevrijdingslunch op het Friesland College