#geefzewarmte!

13 december 2021

Maar liefst één op de twaalf kinderen in Nederland groeit op in armoede. De gevolgen kunnen diepe mentale sporen nalaten. Deze kinderen verdienen een extra steuntje in de rug, vooral tijdens deze wintermaanden. Duizenden kinderen gaan zonder warme jas of goede schoenen naar school, of slapen ’s nachts slecht doordat ze geen fatsoenlijke deken hebben.

Vrijdag was de start van de actie ‘Geef ze warmte’ in Leeuwarden, georganiseerd door de stichting Kinderhulp. Wethouder Hein Kuiken en George Schweigmann trapten de dag af, met Elske DeWall en de kinderburgemeester van Leeuwarden. Het doel van de actie is om geld in te zamelen, zodat 2500 kinderen het komend jaar warm kunnen starten.

Studenten van het Friesland College, van de School voor Zorg en Welzijn, namen ook deel aan de actie. Ze hebben in de kou hun steentje bijgedragen door de mensen, beelden en etalagepoppen in de binnenstad te voorzien van warme rode mutsen. Het heeft gewerkt. De zee van rood wol trok zeker de aandacht van het publiek.

Wil je meer weten over de actie of de actie zelf steunen? Kijk dan op deze link: www.kinderhulp.nl