Friesland College zwaait Frank van Hout uit

11 maart 2022

Creatief, goed in luisteren en verbinden, benaderbaar, humor, idealist, dandy maar geen snob, echt, dicht bij studenten… Bij het afscheid van Frank van Hout als bestuurslid van het Friesland College kwamen dinsdag in Heerenveen veel complimenten voorbij van Magda Berndsen (voorzitter Raad van Toezicht), Jelte Hiemstra (voorzitter ondernemingsraad) en collegevoorzitter Carlo Segers, die er een persoonlijke noot aan toevoegde: ‘Niet heilig, wel goed en iemand om op te bouwen…’

Verder typeerde hij zijn collega in zes songteksten van De Dijk, naar het motto van de bijeenkomst: ‘Een dijk van een mbo-man.’ Over zijn rode hart bijvoorbeeld, over werkplezier en idealen... Zo’n dijk vormde eveneens de achtergrond van het podium, waarop docenten en studenten van D’Drive overtuigend een aantal nummers – met bewerkte teksten – van zijn favoriete band speelden.

Frank van Hout vertrok met een paar boodschappen voor het Friesland College: zorg ervoor dat je meer doet dan studenten opleiden ‘voor een vak’, dus blijf ook inzetten op persoonlijke ontwikkeling ‘voor het leven’. Ontwikkel ook het mbo verder, om voorop te kunnen lopen en meer te doen dan het volgen van gebaande paden. ‘Kleur ook buiten de lijntjes.’ Die boodschap trekt hij zelf verder door naar zijn eigen bedrijf: Gelukt, in management en advies.