Friesland College wordt Education Partner van het NIMA

19 november 2019

Het Friesland College is met ingang van het schooljaar 2020-2021 erkend Education Partner van het Nederlands Instituut voor Marketing (NIMA). Hiermee is de opleiding Marketing en Communicatie van de FC-school Commercie en Dienstverlening in Friesland de eerste en enige mbo-school die studenten rechtstreeks opleidt voor het examen NIMA A.

Met het internationaal erkende vakdiploma van de Nederlandse beroepsvereniging voor professionals in marketing, communicatie en sales kunnen afgestudeerden in heel Europa aan de slag. In de opleiding komt het volledige proces van marketing aan de orde, van het ‘lezen’ van cijfers tot slim omgaan met online zoekmachines en het plaatsen van relevante content.

NIMA is een beroepsvereniging en een onafhankelijk exameninstituut, dat kennis en vaardigheid toetst in landelijke examens met meerkeuzevragen en vragen over cases uit de praktijk. NIMA Examens worden al ruim veertig jaar afgenomen, met inmiddels meer dan 70.000 gediplomeerden.

‘Met een diploma op dit niveau kunnen we onze studenten beter voorbereid een uitdagend werkveld insturen’, zegt directeur Tom Valk van de FC-school. ‘Beide organisaties stellen hoge eisen aan de vakbekwaamheid van toekomstige en huidige professionals. Een diploma van het NIMA geniet veel aanzien in de beroepspraktijk en staat garant voor inhoudelijke deskundigheid.’

Om de objectiviteit en waarde van de diploma’s te garanderen, leidt NIMA niet zelf op. Dat is aan het Friesland College, dat vanzelfsprekend in het onderwijsprogramma van de opleiding Marketing en Communicatie kennis en vaardigheden opneemt die worden vereist in de examens. Uitgangspunt blijft het praktijkgestuurd leren van het Friesland College, dat in het onderwijs sterk is gericht op leren uit ervaringen in de praktijk of vanuit die praktijk.

De NIMA-examens worden afgenomen op het Friesland College. Naast hun diploma van het Friesland College kunnen studenten straks zelf kiezen voor een eindtoets van NIMA, om hun kansen op de arbeidsmarkt te vergroten. Op termijn gaat de school - in het kader van ‘Leven Lang Ontwikkelen’ – eveneens opleidingen verzorgen voor volwassenen die zich willen ontwikkelen in de richting van marketing of er misschien al werken en een volgende stap willen maken met een diploma NIMA A.

--

Heeft u een vraag of opmerking? Neem dan contact op met: secretariaatscd@fcroc.nl