Friesland College-studenten dragen bij aan succes Liwwadder Diner | Friesland College

Friesland College-studenten dragen bij aan succes Liwwadder Diner

Geplaatst op 18 september 2015

Een prachtig visitekaartje voor het Friesland College was het zeker tijdens het Groot Liwwadder Diner donderdagavond 17 september op de Tweebaksmarkt, Leeuwarden. Niet minder dan 150 studenten waren er actief. In het dagelijkse leven studeren ze Muziek, Dans, Theater en Podium- of Evenemententechniek bij D'Drive, of doen ze de opleiding Gastvrouw/heer en Kok bij de Middelbare Hotelschool . Zij droegen in belangrijke mate bij aan het succes van het diner voor de duizend gasten die allen een uiterst genoeglijke avond beleefden in een reusachtige tent tegenover het Provinsjehûs.

Het menu
Het diner, bereid met Friese streekproducten, werd afgesloten met een spectaculair grand dessert dat de studenten tot bewondering van de gasten op de met plastic afgedekte tafels opbouwden. Daarvoor had het gemêleerde gezelschap niet alleen overheerlijke gerechten, maar ook een afwisselend aanbod theater en muziek voorgeschoteld gekregen. En nadat ze zich alles prima hadden laten smaken,  werden de tafels en banken in het midden van de tent weggehaald, zodat de gasten na een show van de D'Drive-dansers zelf de vloer op konden gaan. De DJ’s zorgden voor swingende disconummers.

Een van de actieve studenten was Johan de Wit Luchtenberg  (opleiding Kok, eerstejaar). Vanaf maandag 14 september kookte Johan iedere middag vanaf 15.00 uur met medestudenten in de keuken van het Provinciehuis voor het Groot Liwwadder Diner. Johan: “Voor 1000 gasten koken, dat maak je toch niet zo vaak mee. Het mooiste is wanneer de bediening met tevreden reacties van gasten terugkomt, dan heb je het goed gedaan. En dat gebeurde gelukkig!”

Top
Ook Esther de Jong (opleiding Gastvrouw, tweedejaars) is enthousiast over het event.  Zij zorgde met een groep van 30 studenten voor het opdekken van de tafels en de bediening tijdens het diner.  “De gasten hadden het prima naar de zin, dat merkte je aan alles. Daar doe je het voor. Top.”

Nynke Bijlsma en Nynke Dusselaar (opleiding Podium- en Evenemententechniek, beiden tweedejaars) zorgden onder andere voor het licht en geluid in de tent. Nynke B. weet door dit event nu hoe ze een lichtplan moet maken. En Nynke D.leerde wat je kunt doen om te voorkomen dat alle techniek tijdens een event uitvalt. Want, wat er ook gebeurt, ‘the show must go on!’