Friesland College-student Thijmen gaat naar WorldSkills in Brazilië | Friesland College

Friesland College-student Thijmen gaat naar WorldSkills in Brazilië

Geplaatst op 11 juni 2015

Zelfverzekerd is hij zeker. Friesland College-student Thijmen Snijder (Wolvega, 21) gaat deze zomer voor niets minder dan de wereldtitel naar Brazilië. Hij is dan ook een uiterst talentvolle kok en mag Nederland als enige Fries vertegenwoordigen tijdens WK vakwedstrijden komende augustus in Sao Paolo. Aan deze zogeheten World Skills doen meer dan 1200 jonge vaklieden uit 60 landen mee in 50 disciplines (skills)

Het Ambacht
Eerder dit jaar won Thijmen al de nationale wedstrijd SkillsHeroes in zijn discipline, Cooking. Bij SkillsHeroes komen vrijwel alle mbo-beroepen aan bod. Mede door dit klinkende resultaat is Thijmen ontzettend enthousiast, evenals zijn begeleider en docent Eelco Hobma, die met hem vergezelt naar Brazilië voor ondersteuning en begeleiding. Op dit moment werkt en leert Thijmen bij Het Ambacht in Heerenveen.

Veel trainen
De voorbereidingstijd die Thijmen heeft is verhoudingsgewijs kort. “De meeste kandidaten zijn al een half jaar bezig, maar wij kunnen nu pas beginnen omdat Nederland op het laatste moment hoorde dat het mee mocht doen aan de WorldSkills. Maar we gaan veel trainen en hebben er heel veel zin in. En trouwens, echt alles moet in het Engels, dat is ook een prachtige uitdaging. Geruststellend is wel dat ik een beroep kan doen op een mental coach, die me leert om rustig en positief te blijven. Zodat ik me gelukkig vooral op het koken kan richten ...”

Olympisch
WorldSkills heeft een Olympisch karakter, compleet met openings- en sluitingsceremonie. Op 11 augustus 2015 om 19.00 uur wordt WorldSkills officieel geopend met culturele optredens, een Braziliaanse show en de traditionele ‘Parade of Nations’. Alleen al bij deze ceremonie worden niet minder dan 8.500 bezoekers  verwacht.


Meer info 

www.worldskills-team.nl

Facebookpagina Thijmen