Friesland College samen met Sogeti en Microsoft genomineerd voor Computable Awards 2017 | Friesland College

Friesland College samen met Sogeti en Microsoft genomineerd voor Computable Awards 2017

Geplaatst op 4 juli 2017

Computable reikt op dinsdag 31 oktober 2017 voor de twaalfde keer op rij de Computable Awards uit, de belangrijkste ICT-prijzen van Nederland. Deze prijzen worden toegekend aan bedrijven, projecten en personen die zich volgens Computable-lezers én de vakjury in het afgelopen jaar nadrukkelijk hebben onderscheiden. Het Friesland College, Microsoft en Sogeti zijn door de redactie van Computable genomineerd in de categorie Partnerproject van het Jaar. 

Sogeti heeft een volledig nieuwe digitale werkomgeving gerealiseerd voor het Friesland College. Met de inzet van Sogeti Smart Workspace hebben twaalfhonderd medewerkers en vijftienduizend studenten toegang tot hun persoonlijke onderwijsinformatie via iedere gewenste computer. De SaaS-oplossingen en webapplicaties integreren met de Microsoft-communicatieoplossingen Yammer, Skype for Business, Office Group class room, Office 365 Video en Outlook.

Pluspunten
Door de komst van studentenportaal FCLive zijn de beheerkosten van het ROC Friesland College gehalveerd. De tijd voor software-updates is teruggebracht van zeven naar twee weken. Bovendien heeft het College voortdurend realtime inzicht in het gebruik van alle systemen en applicaties. Met de stap naar de publieke cloud worden oude applicaties verwijderd  en veel nieuwe applicaties toegevoegd.

In de nieuwe digitale werkomgeving krijgen studenten eenvoudig toegang tot hun eigen roosterwijzigingen en/of digitale boeken specifiek bedoeld voor hun persoonlijke opleiding. Dat heeft flink bijgedragen aan de adoptie van het platform. Binnen een maand steeg het gebruik van het intranetportaal met meer dan zestig procent in vergelijking met de oude omgeving. Het beheer van applicaties, documenten, apparatuur en gebruikerstoegang is vanuit één veilige webgebaseerde omgeving mogelijk gemaakt. Via één scherm beschikt de gebruiker over alle communicatiefuncties binnen Office 365, zoals Yammer, Skype for Business, Office Group class room, Office 365 Video en Outlook.

De winnaar in de categorie Partnerproject van het jaar wordt bepaald door de redactie van Computable. Wel kunnen lezers en bezoekers tot en met 8 oktober een adviesstem uitbrengen.