Friesland College host van Europese Vakwedstrijden AEHT

5 oktober 2018

Het is het grootste event ooit wat door de Middelbare Hotelschool Friesland wordt georganiseerd: de 'Annual Conference of the AEHT'. AEHT staat voor 'Association Européenne des Écoles d'Hotellerie et de Tourisme'. Deze Europese organisatie voor Hotel- en Toerismescholen biedt elk jaar in een ander Europees land vakwedstrijden aan op het gebied van horeca en toerisme. Beretrots zijn we, dat we een event van deze omvang mogen en kunnen organiseren, want er komt nogal wat bij kijken! De Middelbare Hotelschool Friesland organiseert dit event samen met Stenden meeting u, het eventbureau van NHL Stenden. En uiteraard samen met heel veel van onze eigen studenten!

En dat het groots wordt, zal iedereen die regelmatig in het Atrium komt, merken: een week lang ontvangen we meer dan 700 bezoekers, waaronder studenten, begeleiders, juryleden en relaties in onze school (locatie Triangel). Er vinden in de week van 12 tot en met 17 november veel activiteiten plaats, met als één van de hoogtepunten de twee wedstrijddagen op woensdag 14 en donderdag 15 november. De studenten doen mee aan 10 verschillende wedstrijden: Barista, Cocktail, Culinairy Art, Decathlon, Front Office, Hospitality Management, Pastry, Restaurant Service, Tourist Destination en Wine Service. 

De studenten en hun begeleiders komen van scholen uit Oostenrijk, België, Kroatië, Estland, Finland, Frankrijk, Ierland, IJsland, Italië, Litouwen, Luxemburg, Macedonië, Portugal, Roemenië, Servië, Slovenië, Spanje, Zweden, Turkije en Verenigd Koninkrijk.  
De opening van de AEHT is dinsdagochtend 13 november om 9.15 uur in WTC Westcord. Vrijdagavond is de afsluitende avond, dan vindt er in Stadsschouwburg De Harmonie een galadiner plaats met daarna om 21.30 uur de prijsuitreiking. Als afsluiter is er voor alle gasten een after party in Neushoorn. Tussendoor zijn er de twee belangrijke wedstrijddagen op woensdag 14 en donderdag 15 november in Triangel, diverse briefings, sociale activiteten waaronder een paar excursies op woensdag, donderdag en vrijdag. Kortom, het gaat bruisen!

Natuurlijk zijn we achter de schermen samen met ​​'Stenden meeting u' al lang bezig met de voorbereidingen. Studenten en docenten van verschillende opleidingen zijn betrokken bij de voorbereiding: een event voor en door studenten!
Uitgebreidere informatie over het programma en de 10 wedstrijden kun je vinden op www.aeht2018.nl. 

Wil je op de hoogte blijven van de AEHT? 
Volg ons dan op Facebook, Instagram en/of Twitter.