Friesland College en ondernemers horeca starten Ameland Academy

28 augustus 2019

Met een eigen ‘Ameland Academy’ gaat de Middelbare Hotelschool Friesland (MHF) van het Friesland College en ondernemers op het eiland samen goed personeel opleiden. Eind september kunnen de eerste twaalf studenten op Ameland aan het werk, in combinatie met een mbo-opleiding tot kok of gastheer/gastvrouw. Ook woonruimte wordt voor hen geregeld. Opzet is dat andere waddeneilanden volgen.

De horeca heeft een enorm tekort aan personeel. Landelijk zijn er zeker vijftigduizend vacatures. Ook op de eilanden hebben horecaondernemers veel behoefte aan goede mensen. Werken in de keuken of bediening is meer dan een bijbaantje. 'Het is een vak. En een mooi vak ook!' Aldus Kirsta Jansen van de Middelbare Hotelschool Friesland.

Goede vakman of vakvrouw
Om een goede vakman of vakvrouw te worden, heb je dus een stevige opleiding nodig. Hiervoor kunnen de studenten straks een dag in de week terecht bij de MHF, dat met docenten naar Ameland komt om les te geven in een ruimte in de Burgemeester Waldaschool. 

Ondernemers in de horeca investeren graag in goed personeel en goed werkgeverschap, om het werk aantrekkelijk te maken. Er is op Ballum een campus met twintig kamers, studio’s en appartementen voor studenten. 

Werk én opleiding worden betaald. Inzet is ook dat huidig personeel kan profiteren van de ‘Ameland Academy’. Zo wordt de gastvrijheid op het hele eiland verbeterd. De opleiding op Ameland is een succes. De ambitie is dat deze academie snel een vervolg gaat krijgen op de andere eilanden. Overal heeft de horeca immers behoefte aan goed personeel.  

Voor meer informatie: www.amelandacademy.nl