Friesland College dicht tot en met 28 april

1 april 2020
Het kabinet heeft dinsdag aangekondigd dat scholen in verband met de coronacrisis tot en met 28 april geen onderwijs mogen geven in hun gebouwen. Deze maatregel geldt ook voor het mbo. Consequentie is dat alle locaties van het Friesland College zeker tot die - nieuwe - datum gesloten zijn voor studenten.

Studenten die dit jaar hun diploma kunnen halen, mogen erop rekenen dat het Friesland College er alles aan zal doen om dit mogelijk te maken. Wij streven ernaar dat al deze studenten uiterlijk op 8 april van hun opleiding horen hoe hun programma er de komende tijd uit zal zien, inclusief examens die mogelijk toch op school moeten plaatsvinden. Alle examens die online worden afgenomen, gaan steeds al door.

In het digitaal onderwijs heeft het Friesland College in de afgelopen weken grote stappen gemaakt. We zijn er trots op dat medewerkers deze omslag zo snel kunnen maken én zo veel studenten met volle inzet hun opleiding voortzetten in deze nieuwe omgeving. Hier gaan we vanzelfsprekend volop mee door, om onze studenten uitdagend onderwijs te blijven bieden in heel andere omstandigheden dan we gewend zijn.

Door er met z’n allen het beste van te maken en steeds vooruit te kijken, moeten we samen door deze moeilijke tijd kunnen komen. Met vragen, opmerkingen en suggesties kun je steeds terecht op corona@fcroc.nl. Actuele antwoorden op veelgestelde vragen vind je steeds op frieslandcollege.nl/coronavirus.

Wij wensen iedereen veel sterkte en vooral ook gezondheid toe!

Carlo Segers en Frank van Hout, College van Bestuur.