Friesland College Friesland College Friesland College

Friese vmbo-kampioenen bij het Friesland College

7 februari 2019

De toppertjes betraden het strijdperk in zes richtingen. De winnaars per richting werden uiteindelijk:

  • Dienstverlening & Producten: 't Schylger Jouw, Terschelling
  • Economie & Ondernemen: Kei College, Heerenveen
  • Horeca, Bakkerij & Recreatie: CSG Comenius, locatie Zamenhof, Leeuwarden
  • Media, Vormgeving & ICT: OSG Singelland, Drachten
  • Produceren, Installeren & Energie: OSG Singelland, Drachten
  • Zorg & Welzijn: Linde College, Wolvega

Criteria
De teams, elk bestaande uit drie leerlingen, kregen de taak om verschillende lastige opdrachten uit te voeren. Daarnaast was het belangrijk dat de vakkanjers-in-de-dop goed samenwerkten met hun teamgenoten. En ook een handige planning in elkaar konden zetten.
Een vakkundige jury lette daar scherp op. Bovendien keek ze toe of de leerlingen al hun competenties lieten zien tijdens de competitie.

Fryslân Vikings
Alle teams bleken bijzonder aan elkaar gewaagd en het kwam soms op details aan om uiteindelijk een winnaar aan te kunnen wijzen. Deze kampioenen maken vanaf nu deel uit van de zogeheten ‘Fryslân Vikings’, die onze provincie mogen vertegenwoordigen tijdens de nationale finale van de beroepenwedstrijden Skills Talents 2019. Deze vinden op 21 maart aanstaande plaats in de RAI in Amsterdam.

Over Skills Talents
Skills Talents zijn teamvakwedstrijden voor laatstejaars vmbo’ers. Deelnemende leerlingen krijgen via deze vakwedstrijden de kans om hun talenten te laten zien. De opdrachten die de leerlingen tijdens de wedstrijden uitvoeren, zijn ontwikkeld door docenten en sluiten daarom naadloos aan bij het lesprogramma. De vakwedstrijden worden georganiseerd door stichting Skills Netherlands in samenwerking met mbo-scholen uit het gehele land.

 

Omroep Leo heeft een tv-reportage van de wedstrijden gemaakt. Deze is nu ook te zien op YouTube.​