(Fries) poptalent krijgt landelijk podium van vijf mbo’s | Friesland College

(Fries) poptalent krijgt landelijk podium van vijf mbo’s

Geplaatst op 11 oktober 2016

‘ROC Road Trip’ 13 oktober van start in Arnhem

Een rondreizend podium bieden aan de meest getalenteerde acts van vijf grote ROC’s uit het gehele land. Dat is waar de mbo-scholen Rijn IJssel Arnhem, Noorderpoort Groningen, ROC van Twente, Rock City Institute Eindhoven en Friesland College dit studiejaar gezamenlijk mee van start gaan.

Op donderdag 13 oktober vindt de kick-off van de samenwerking - toepasselijkerwijs genaamd ROC Road Trip - plaats bij stedelijk jongerencentrum en subcultureel podium Willemeen in Arnhem. Op het affiche van deze eerste clubavond als onderdeel van de Road Trip staan dan zeven acts/bands. Daarvan zijn er maar liefst twee afkomstig van Friesland College-onderdeel D’Drive: The Desmonds en The Blue.

Neushoorn
Het is de bedoeling dat elk ROC per toerbeurt geheel verantwoordelijk is voor de organisatie van de clubavond die plaatsvindt in de eigen vestigingsplaats. Alle ROC’s gaan er dit studiejaar twee organiseren, D’Drive doet dat in Neushoorn Leeuwarden. Op elke clubavond presenteren zich de meest interessante en onderscheidende acts van de ROC’s in een festivalachtige setting.

Ook rond podium
Bijzonder is dat een belangrijk deel van de productie en communicatie bij de clubavond voor het grootste deel in handen is van studenten Evenementen & Organisatie van de deelnemende ROC’s. Er staan derhalve niet alleen aanstormend talenten op, maar ook rondom het podium.

Inherent aan het veelzijdige aanbod van talent binnen de ROC’s zal ook het muzikale programma van ‘Road Trip’ divers zijn. Selectiecriteria daarbij zijn: ‘onderscheidend vermogen’, ‘talent gekoppeld aan noeste arbeid’ en ‘reeds aangetoonde professionaliteit’.

Presentatie en en netwerken
Met de organisatie van ‘Roadtrip’ willen de deelnemende ROC’s  hun studenten de mogelijkheid bieden om zich landelijk te presenteren in een professionele omgeving. En studenten tevens de gelegenheid bieden elkaar te inspireren en de eigen netwerken te vergroten. Een aantal andere kunstopleidingen heeft aangegeven eveneens te willen participeren in de ROC Road Trip.

De ‘Roadtrip’ clubavonden zijn gratis toegankelijk voor iedereen.


Meer info over de D’Drive-acts die donderdagavond op het podium staan tijdens de kick-off van ROC Road Trip vind je op hun eigen facebookpagina’s:

The Desmonds: https://www.facebook.com/thedesmondsband

The Blue: https://www.facebook.com/theblueNL


Info over Willemeen:

http://www.willemeen.nl/