Frank van Hout verlaat Friesland College

17 juni 2021

Na ruim dertien jaar verlaat Frank van Hout het Friesland College per 1 september 2021 om als zelfstandig interim-manager aan de slag te gaan. Hij blijft tot 1 januari 2022 nog wel twee dagen per week actief als CvB-lid van het Friesland College.

Verder gaat de 61-jarige Van Hout aan de slag als zelfstandig manager. ‘In die rol hoop ik de komende (laatste) jaren van mijn loopbaan op een nieuwe manier te blijven doen wat mij inspireert: met mensen samenwerken aan goed onderwijs en een publieke sector die zorgt dat iedereen de kans krijgt om iets van het leven te maken.’

Vanaf 2017 vormt Van Hout samen met Carlo Segers het College van Bestuur van de mbo-instelling. Hiervoor bestuurde hij de school samen met Liesbeth Vos. In de eerste helft van 2020 was Van Hout waarnemend voorzitter van de MBO Raad en is als bestuurslid nog steeds nauw betrokken bij landelijk overleg met overheid en werkgevers over de gevolgen van de coronacrisis voor het mbo. Voordat hij naar het Friesland College kwam, werkte Van Hout onder meer bij het gerenommeerde onderwijsadviesbureau APS.