Firda zet 22 en 24 februari weer bussen in

21 februari 2023

Woensdag 22 februari en vrijdag 24 februari staakt het streekvervoer opnieuw. Nu zal een deel van de bussen en regionale treinen vast nog wel rijden, net als tijdens eerdere stakingen. Maar het openbaar vervoer is en blijft voorlopig onbetrouwbaar.

Dat is heel vervelend. Het is belangrijk dat studenten en docenten samen kunnen optrekken, met liefst veel praktijk en uitdagende opdrachten. Daarom blijven wij investeren in onze bereikbaarheid. Zo komt iedereen verder.

Firda-liners
Op 22 en 24 februari schakelt Firda busbedrijf Dalstra weer in om studenten en medewerkers op school onderwijs te laten volgen en te geven. Het gaat hier nadrukkelijk niet om routes van het openbaar vervoer, maar om belangrijke reisroutes van studenten naar en vanuit de schoollocaties.

Routes
De bussen rijden weer volgens de bekende routes. Route 8 gaat naar het Centraal Station, waar iedereen kan overstappen op routes 5, 6 en 7. Die brengen studenten naar verschillende scholen in Leeuwarden. Ook mensen die met de trein komen, kunnen instappen in deze bussen.

Jammer genoeg kunnen we niet overal in Friesland en Noordelijk Flevoland een Firda-liner laten rijden. Het is dan ook zaak om steeds zelf te kijken naar alternatief vervoer. Zo rijden de NS-treinen wel volgens dienstregeling. Wij blijven de ontwikkelingen volgen, om snel te kunnen reageren als er iets verandert. Hou dus de schema’s in de gaten, die op de website steeds up to date zijn.

Meld je aan
We doen ons best ervoor te zorgen dat er voldoende plek is in de bussen. Laat ons daarom via deze link zo snel mogelijk weten of je van plan bent gebruik te maken van een bus en op welke dagen.