‘Firda-liners’ rijden nog even door

10 februari 2023

De ‘Firda-liners’ zullen hoogstwaarschijnlijk in de week vanaf maandag 13 februari blijven rijden om studenten en medewerkers naar school te brengen en ’s middags retour te laten gaan. Het lijkt erop dat chauffeurs ook in die week het werk in het streekvervoer zullen neerleggen. Nu zal een deel van de bussen en regionale treinen vast nog wel rijden, net als in de afgelopen week. Maar het openbaar vervoer is en blijft voorlopig onbetrouwbaar.

Dat is heel vervelend. Voor mooi mbo is het immers belangrijk dat studenten en docenten samen kunnen optrekken, met liefst veel praktijk en uitdagende opdrachten. Zonder rechtstreeks contact is onderwijs gauw te mager. Daarom blijven wij investeren in onze bereikbaarheid. Zo komt iedereen verder…

Wat wijzigt en wat blijft

Voor het overgrote deel blijven de bussen rijden volgens de bekende routes. Hier en daar zijn er wat aanpassingen. Zo start route 18 vanaf maandag in Dokkum. Ook geven we in het nieuwe schema aan waar iedereen in Leeuwarden ’s middags kan instappen om richting huis te gaan. Op basis van de ervaring die we nu hebben, kunnen wij de lijnen immers steeds strakker neerzetten.

Voor de routes 2, 3 en 4 zijn de tijden in de middag en ook in de ochtend voor verschillende locaties in Leeuwarden toegevoegd. Route 8 gaat naar het Centraal Station, waar iedereen kan overstappen op routes 5, 6 en 7. Die brengen studenten naar verschillende scholen in Leeuwarden. Ook mensen die met de trein komen, kunnen instappen in deze bussen.

De overige routes blijven gelijk. Jammer genoeg kunnen niet overal in Friesland en Noordelijk Flevoland een route neerzetten. Het is dan ook zaak om steeds zelf te kijken naar alternatief vervoer. Zo rijden de NS-treinen wel volgens dienstregeling. Wij blijven de ontwikkelingen volgen, om snel te kunnen reageren als er iets verandert. Hou dus de schema’s in de gaten, die hier op de website steeds up to date zijn. 

Op deze pagina via 'Downloads' vind je de recente routes, opstapplaatsen en vertrektijden van de bussen.

We doen ons best ervoor te zorgen dat er voldoende plek is in de bussen. Laat ons daarom zo snel mogelijk via deze link weten of je van plan bent gebruik te maken van een bus en op welke dagen.