Finale Skills Heroes: fantastische ervaring

26 maart 2019
​​​Nederland is 38 jonge vakkampioenen rijker. Meer dan 300 mbo-studenten lieten hun beste vakwerk zien tijdens Skills The Finals, de nationale kampioenschappen van Skills Heroes. Een waar spektakel die plaatsvond van 20 tot en met 22 maart in RAI Amsterdam.

Skills Heroes zijn mbo-vakwedstrijden, variërend van apothekersassistent en elektrotechnicus gebouwen tot fotograaf en patissier. Deze vakwedstrijden geven aanstormend vaktalent een podium en weten beroepsonderwijs naar een hoger niveau te tillen. Tijdens de prijsuitreiking was minister van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap Ingrid van Engelshoven een van de prijsuitreikers.
 
Zes finalisten
Het Friesland College deed in zes richtingen mee tijdens Skills the Finals: Etaleur, Grafisch vormgever, Medewerker mode/maatkleding, Monteur mobiele werktuigen en Patissier in Amsterdam en Interieuradviseur in Rotterdam op 8 en 9 maart. Onze studenten vielen net buiten de prijzen, maar komen thuis met een fantastische ervaring op hun eigen vakgebied. Eerder deden studenten van het Friesland College al een voorronde en soms een halve finale in de richtingen Kok, Applicatieontwikkelaar, ICT-beheerder, Medewerker evenementenorganisatie, Directiesecretaresse, Schoonheidsspecialist en Webdesign maar plaatsten zich niet bij de laatste acht. Onze studenten maakten zelf een leuke sfeerimpressie, zie HIER!

Prachtig oefenmateriaal
De opdrachten van Skills Heroes zijn prachtig oefenmateriaal voor de studenten. Alle opdrachten zijn gebaseerd op de kwalificatiedossiers van de opleidingen. Met name als er een voorronde wordt gedaan met een hele groep, is het een heel goed oefenmoment voor iedereen. Er kan maar één de winnaar zijn, maar dat iedereen oefent met de leerstof, tijdsdruk en originaliteit is een hele mooie bijkomstigheid.

2020: in Friesland
Volgend jaar vindt Skills the Finals plaats van 4 t/m 6 maart in het WTC in Leeuwarden. Een mooi moment om aan alle vakrichtingen mee te doen!